Ekm

Okulumuzda 11. sınıflarımıza matematik branş denemesi yapıldı. Okul ders bitiminden sonra yapılan denemeye öğrencilerimizin katılımının yüksek olması bizi çok memnun etti. Başarıya giden yolda öğrenci ve öğretmenlerimizin motivasyonunun yüksek olması sonuçların şimdiden ne kadar iyi olacağını göstermektedir. Matematik öğretmenlerimiz Sevtap KÜÇÜKPARMAKSIZ ve Seyide Öznur YAVUZ'a özverilerinden dolayı teşekkür ederiz

Ekm

Deniz Feneri Derneğinin başlatmış olduğu İyilik Okulu Projesi kapsamında yıllarca karanlığa mahkûm bir hayat yaşamış Etiyopyalı kardeşlerimizi ışığa kavuşturmak, görmeyen gözlerine ışık olmak amacıyla katarakt ameliyatı giderlerini karşılayarak destek olduk. Öğrencimiz Bedriye Eslem Atlı kendi bireysel katkısı ile bir kardeşimizin ameliyat giderinin tamamını karşılamıştır. Destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

13-21 Ekim İmam Hatipliler Haftası münasebetiyle okulumuzda düzenlenen İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıldönümü Programı, Kuran tilaveti  ve hemen ardından Okul Müdürümüz Alime Kaya’nın selamlama konuşmasıyla başladı. 9.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “İyi ki İmam Hatipliyim” oratoryo ile devam etti. Programımıza Önder Ankara İmam Hatipliler Başkanı Mehmet Fatih Serenli ve Araştırmacı yazar Yusuf Güney  günün anlam ve önemine dair konuşmaları ile katkı sağlamışlardır. Okulumuzun kurucularından Ankara İl Milli Eğitim Müdürü  Yardımcılığından emekli olan  Kıymetli Hilmi Karabacak Hoca’mız teşrifleriyle bizi onurlandırmıştır.

Ekm

"Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey, düşmanlarımızın sözleri değil dostlarımızın sessizliği olacaktır." Aliya İzzetbegoviç İsrail'in insanlık dışı katliamları karşısında dünyanın sessizliğini devam ettirdiği bugünlerde, Kudüs bilinci oluşturmak maksadıyla bir program düzenlendi.

Program, Nihal Karakuş'un Kur'an tilaveti ve mezun öğrencilerimizden Safa Merve Altay’ın Türkiye’de ikincilik kazandığı “Yazgımın Adı Kudüs” adlı şiiri okumasıyla başladı. Okulumuz Tarih Öğretmeni Hünkar Candan'ın Kudüs'teki tarihsel süreci anlatmasının ardından, Fatmanur Can’ın “Filistin’deki İnsan Hakları” adlı konuşması ile devam etti.Son olarak da Kudüs'te staj yapan Fatmanur Özkan’ın Kudüs anılarını anlatmasıyla son buldu.

Ekm

Mevlidi Nebî Haftası kapsamında Yenimahalle Müftülüğünün düzenlendiği İmam Hatip Liseleri Arası 40 Hadis Ezberleme Yarışması’nda  9/A sınıfından öğrencimiz Ayşe Betül Akdoğan üçüncü oldu. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz

Ekm

11. sınıf öğrencilerimize yönelik YKS sürecini verimli değerlendirme konusunda seminer verildi. Bu kapsamda okulumuz öğretmenleri, öğrencilerimize kendi branşlarında bir yol haritası çizdiler. Öğretmenlerimize paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Sınav soru rehberliğini güçlendirmek amacıyla okulumuz öğretmenlerine Arzu Cesur Alıcı tarafından Eğitim Koçluğu semineri verildi. Sayın Arzu Cesur Alıcı’ya verdiği değerli  bilgiler için  teşekkür ederiz.

Ekm

Peygamber Efendimiz’in dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda  Mevlidi Nebî Programı düzenlendi. İstiklal Marşı ile başlayan program okulumuz öğretmenlerinden Hatice Betül Şentürk'ün Kur'an tilaveti ile devam etti. Okul Müdürümüz Alime Kaya açış konuşması yaptı. 10 ve 11. sınıflardan oluşan bir grup öğrenci Peygamber Efendimiz'in iman ve istikamet temelinde ortaya koyduğu dostluk, merhamet, hak, adalet, uhuvvet vb. temel ilkelerin  konu edildiği sunumlar gerçekleştirdiler. Daha sonra okulumuz meslek dersleri öğretmenlerinden oluşan Tasavvuf Mûsikî koromuz ilahi dinletisi gerçekleştirdi. Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği programımız ikramların dağıtılmasıyla son buldu.

Ekm

Mevlidi Nebî Haftası münasebetiyle öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları sunumlar… Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Etkinlikleri münasebetiyle okulumuzun konferans salonunda bir program gerçekleştirdik. Bu vatan toprakları için kendini siper eden gazilerimizi hürmetle anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Eyl

Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına coşkuyla başladı. Burhanettin Dönder Hoca’mızın Kur'an tilavetinin ardından Okul Müdürümüz Alime Kaya açılış konuşmasını yaptı. Öğrencilere "Biraz sonra çalacak ilk zilimizin ardından yıl sonunda çalacak son zile kadar coşkunuzu kaybetmeden devam edin.” mesajını veren müdürümüzün ardından 9. sınıflardan M. İnci KARADAĞ ve geçen yıl okul birincimiz olarak mezun olan Fatma Kübra YOLCU başarı dileklerini iletti.

Bu öğretim yılının tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dileriz.