Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başlattığı Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında okulumuzda "Kitap Ayraçları" ve  Kebikeç takım adları ile iki grup  kurulmuştur.Tarık Buğra'nın Küçük Ağa,İbiş'in Rüyası ile Erdem Beyazıt'ın Bütün Şiirler ve Nuri Pakdil'in Anneler ve Kudüsler kitapları okutulacaktır.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla okulumuz 5 yıldır bu proje kapsamında okumalar gerçekleştirmektedir.

Mrt

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 15 Temmuz Demokrasi Müzesine bir gezi düzenlemiştir. Duygulu anların yaşandığı gezide milli ve manevi duygularımız pekişmiş, şehitlerimiz için dua edilmiştir.

Kas

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hacer Öztürk, üç yılı aşkın bir süredir Kudüs resimleri yapıyordu. Dolmabahçe Sarayı’nda “Kudüs, Taşlar ve Kuşlar” adıyla bir resim sergisi açtı. 13-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonu Saray Koleksiyonları Müzesinde sergilenecek 30 yağlı boya, 17 sulu boya ve 11 taş boyamadan oluşan resimlerden elde edilecek gelirin tamamı Gazze’ye destek için gönderilecektir. Değerli öğretmenimize bu kutlu yolda muvaffakiyetler diliyoruz.

Kas

Balıkesir’de düzenlenen Ümit Genç ve U21 Karate Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmelerine katılan okulumuz 11/F öğrencisi Melike İşçi bu müsabakada 3. olmuş ve bronz madalya almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devam etmesini dileriz.

Kas

Kudüs Akademisi Eğitimci Yazar İlknur Koç Aytaç'ı misafir etti. "Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” başlığı altında gençlerle söyleşide bulunan İlknur Koç Aytaç Kudüs'ün insanlık tarihindeki yerine değindi. Gençlerin Kudüs bilincinin evrensel yönü hakkında farkındalık oluşturmalarına katkıda bulunan yazarımıza teşekkür ederiz.

DEMETEVLER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ONUR KURULU ÖĞRENCİLERİ

Türkiye’nin ilk cezaevi Ulucanlar Cezaevi Müzesine bir “Kültür Sanat Gezisi” düzenlediler. 1925’te inşa edilen cezaevi 2006’da kapatıldı ve 2011’de müze olarak ziyarete açıldı. Açık kaldığı 81 yıl boyunca infazlara ve mahkum isyanlarına tanıklık eden cezaevi Türk siyasî ve edebî tarihinin önemli isimleri burada pek acıyı, yalnızlığı, umutsuzluğu yaşadı.

Öğrencilerimiz bu önemli isimlerin hayatlarını, çektikleri sıkıntıları gözlemleme şansı elde ettiler.

Kas

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 85. yıl dönümünde okulumuzda düzenlenen törende saygı, minnet ve özlemle andık.

Ekm

Okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerine Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Özcan tarafından “Motivasyon ve Kariyer Planlama” hakkında bir seminer verildi. Kendisi de bir imam hatipli olan Aynur Özcan Hanım, öğrencilerimize sınava hazırlık sürecinde nasıl bir bilinçle çalışmaları gerektiği ve geleceğe hazırlık adına tavsiyelerde bulundu. Aynı zamanda okulumuz Danışma Kurulu üyesi olan Saygıdeğer Aynur Hoca’mıza öğrencilerimize kattığı değer için teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Ekm

ÇEDES Projesi kapsamında Değerler Kulübü öğrencilerimizle birlikte “Mevlana Diyanet Gençlik Merkezi”ni ziyaret ettik. Bizi nezaketle ve ilgiyle karşılayan hocalarımız; öğrencilerimizle edep, saygı, ahlak konularıyla ilgili sohbet yaptılar.  Merkezin öğrencilerimize hediyeleri ve ikramlarıyla günümüz tamamlandı. Öğrencilerimiz için çok anlamlı ve verimli geçen bugün için  hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.